Beretning 2020

Mck Ventoux
Formandens Beretning 2020
af Ole K, formand

 

Coronaen på meget ondt og dog lidt godt
I det forløbne år har Corona-virussen helt & fuldt sat dagsordenen. For cykelsporten såvel som for verdenssamfundet. Den har hærget lande - ja, hele kontinenter med sorg og død til følge.
Men ret skal være ret. Coronaen har også beredt os en smule glæde her midt i restriktionernes tid.
Den har dømt Trump ud af Det hvide Hus. I sandhed en stor gevinst for den globale anstændighed. 

Nedlukning og Tour de Kaffebar
Også MCK Ventoux har mærket coronaens grimme sider.
Vores PJ-Vinter Cup blev aflyst efter 2 etaper, fællestræningen blev nedlukket først i marts og først genoptaget langt ind i maj. Det betød en komprimeret sæson.
Men vores Sommer Cup med bl.a. VM og Stjerneløb blev heldigvis gennemført - dog i en lidt ændret form, som kunne begrunde en navneforandring af Cuppen til Tour de Kaffebar.
Vi er i al fald mange kaffetørstige medlemmer, der håber, at der nu er skabt en ny tradition! 

Overtro og VentouxTræf nr 13
Vi ved, der hersker en omfattende overtro i store dele af cykelsporten. Ikke mindst omkring tallet 13, som mange ryttere er hunderædde for at få som startnummer og derfor ofte vender på hovedet, når de sætter det på cykeldragten.
Men ikke hos os. Vi er en klub af veloplyste individer, som aldrig kunne finde på at ligge under for den slags. Det er jo latterligt!
Ikke desto mindre er det påfaldende, at det netop er vores VentouxTræf NUMMER 13, som Coronaen i år fik sat en kæp i hjulet for. Men den slags tilfældigheder bekymrer naturligvis ikke os.
Vi handler udelukkende ud fra rå fornuft og vælger blot - helt uden bagtanker - at springe voresTræf nr.13 over og i stedet for planlægge et VentouxTræf nr. 14 i 2022. Formandens sidste?

Mont Ventoux og Touren
Vi har altid haft et glimrende samarbejde med Tour-de-France-ledelsen og har i den sammenhæng flere gange gjort Tour-ledelsen opmærksom på, at der findes mere end én opkørsel på Vores Bjerg, Mont Ventoux. Og nu ser det endelig ud til, at man har forstået budskabet og har skabt en etape i Touren 2021, der indeholder to opkørsler på Vores Bjerg. Det sker den 7. juli.
Vi har jo som nævnt ikke noget Træf i 2021, men skulle der være frygtløse medlemmer, der har planer om at tage til Mont Ventoux i 2021, vil ugen omkring den 7. juli  derfor være et oplagt valg.

Ventouxs unikke demokrati
Selv her under coronakrisen fungerer klubbens demokrati-model, §13-modellen, perfekt og fremstår stadig som et lysende forbillede for alverdens demokratier.
Mange tror, at det er os i Mck. Ventoux, der har opfundet §13-modellen, men det er dog ikke tilfældet. Ophavsmanden er top-demokraten Jens Otto Krag, som for ca. 50 år siden udviklede et system med den helt basale grund-ide: Man har et standpunkt, til man tager et nyt.
Det er det system, vi har videreudviklet og forfinet i vores §13:
§13a     Formanden har altid ret
§13b     I tilfælde af, at formanden undtagelsesvis ikke har ret, træder §13a automatisk i kraft.

Mange store statsledere har siden ladet sig inspirere af vores demokratiske model.
Det gælder fx Mette Frederiksen, som med succes har brugt modellen i starten af corona-krisen:
Først: Nej,brug af mundbind dur ikke i coronabekæmpelsen. 
Siden: Jo, brug af mundbind er helt nødvendigt i bekæmpelsen af coronaen.
Godt danset, Mette, men Mink-Gate har vist du ikke helt styr på på §13-modellen endnu. Så nu er det ikke bare de små søde virus-mink, der må lade livet, men også den store stygge Mink-Mogens. Uhadada . Indlysende nødvendig bistand tilbydes, Mette.  - Henv. Mck. Ventouxs bestyrelse

Årets helte 2020
Trods Coronaens hærgen var der også i 2020 adskillige Ventoux-ryttere, der ydede bemærkelsesværdige og i nogle tilfælde sensationelle præstationer. Her et lille udpluk:

Ulfs Modeklips Partidskørselblev et gennembrud, for to ryttere, som aldrig tidligere har vundet noget som helst. Det var Erik S og det nye talent Jan R.
Erik S toppede endda sin præstation med også at bjærge sejren hjem i årets Sommer Cup.

A-VM:Efter en kedelig kikser i 2019, lykkedes det Jens F, at vinde A-VM-tronen tilbage i 2020.
Den unge 2019-mester, Jesper, måtte denne gang således lade sig nøje med sølv-pladsen.
Og et andet ungt talent, Tino, har over for formanden proklameret, at han i 2021 som minimum forventer at gå i medaljerne. Der er godt nok lagt op til et drabeligt generationsopgør i 2021.

B-VMer de sidste tre år blevet domineret af Mette, Otto og Ole K. I år blev det sidstnævnte, der kørte med sejren – tyve år efter han sidst vandt et VM. 

C-VMblev som noget nyt igangsat med en motorpacet start, som gav Aage og Hakon en flyvende start. Til sidst blev Aage, C-klassens ukronede konge, vinder. Han har nu taget medaljer (heraf 6 af guld) i 12 ud af 13 afviklede C-VM. Imponerende.

Stjerneløbet blev ikke overraskende vundet af Lars, som efter løbet med finfølelse antydede, at han nu med 3 imponerende sejre i løbet nok bør kanoniseres som løbets ukronede konge.
Men inden du bliver for kæk, Lars, skal du nok lige huske på, at Jens F og Frede begge har vundet løbet 7 gange - Frede endda 7 gange i rap.
Så der er lang vej endnu, Lars. Men måske i 2024?

Mck Ventoux? Det er os alle sammen!
Som jeg oplever det, er Mck Ventoux en rigtig god klub at være i. Og hvis fortjeneste er så det?
Det er soleklart medlemmernes fortjeneste. Ene & alene.
Vi er en samling af halvgamlinge, som sammen har skabt rammerne for en dejlig legeplads og derigennem er blevet rigtig gode legekammerater.
Alle er altid indstillet på at bidrage med stort såvel som småt til fællesskabet. Tak for det!
Vi har haft og har til stadighed mange fælles oplevelser, som gør, at der er skabt en masse røverhistorier, som bliver fortalt igen og igen, og som derfor bliver stadig bedre og bedre .

Hvad med sæson 2021?
Coronaen stikker stadig dens grimme virusbefængte fjæs frem. Men hvor længe endnu?
- Ja, i al fald længe nok til at forkrøble også sæson 2021, er vores bedste planlægningssvar, men det skal alligevel nok blive en god sæson:

Vi vil forsøge at gennemføre et PJ-Cup - dog i et noget mindre format end normalt.
Ingen morgenkaffe og ingen Ganløse Kro, og nok kun 3-4 etaper.
Til gengæld bliver der en lille julegave i forbindelse med PJ-Cup 2021. Mange betalte fuld pris for deltagelse i PJ-Cup 2020, uden at få fuld valuta for pengene.
Derfor bliver prisen for PJ-Cup 2021 sat ned til NUL kroner – for alle der er eller bliver tilmeldt.
Og også en Sommer Cup vil blive afviklet. Den kommer nok til at ligne 2020-udgaven. Måske med endnu flere kaffebar-indslag.
Endelig tror vi på at GF 2021 afvikles Live. Gerne med føfselsdagslagkage og – boller.

Med andre ord: Vi tror på endnu en fremragende sæson i 2021.

 

Ole Kullberg ,  formand

 

Nye Retledning for nye Medlemmer

   se hjemmesiden under Klubliv.
** Forhistorien
   se hjemmesiden under Klubliv.

Beretningen