Beretning 2021

Mck Ventoux
Formandens Beretning 2021
af Ole K, formand

 

Prolog:

Sæsonen er forbi nu
og den nærmest fløj afsted
fortabte står vi nu tilbage
og kigger ind i kulden

 

 

1. etape: Vinteren kan vi ikke afskaffe, men hva’ ka’ vi så?.
Den eneste mulighed det næste halvår for at iklæde sig  korte cykelbukser, er fittness-centrenes saunalignende spinninglokaler. Men spinning er grundlæggende ulækkert og uinteressant. Rigtige Ventouxister vil have
asfalt under dækkene.
Derfor ifører vi os varmt tøj og anskaffer os vinterdæk og kaster os ud i vinterens iskolde udfordringer tirs-, søn- og torsdage vinteren igennem. Altså, når vejrliget gør det muligt.

2. etape: Vi vil gerne vinde, men først skal vi have kaffe.
En af konsekvenserne ved coronaens hærgen de seneste 2 år er, at mange af klubbens medlemmer er blevet ældre - og ofte også klogere og derfor har udviklet og forfinet deres prioriteter.
Det drejer sig ikke mere så meget om sejre og pokaler. Nej, nu er det kaffe & kage og gerne lidt god mad.
Bl.a. gode folk som Endre, Erik N2 og Rene er bannerførere for denne kaffe & kage-trend. Dog lidt mærkeligt med Rene, som slet ikke drikker kaffe, men dog er god til kage og varm kakao.
Og allerede engang i foråret var madøret Erik N2 på banen med følgende udtalelse, der tydeligt illustrerede de nye tiders prioriteter:
-Hold da op, hvor jeg savner Vinter Cuppen - frokosten på Ganløse Kro er simpelthen sæsonens højdepunkt.
Til Løbsledelsens skuffelse var det således ikke løbsledelsen, Erik ville rose, men derimod køkkenchefen på kroen. 

Manglen på interesse for præmier og medaljer så vi også med al tydelighed ved VM, hvor Bo og Aage kom op at skændes om, hvem der egentlig vandt guldmedaljen i C-gruppen:
- Aage vandt, påstod Bo.
- Nej, nej, hævdede Aage, det var Bo der vandt.
Her måtte Løbsledelsen til sidst lade §13 råde og tildele Aage guldet.

3. etape: Vinderinstinktet er dog stadig i live
Blandt de helt unge, som stadig er ved at opbygge deres palmarés, ser vi stadig ryttere, der kører entydigt og målrettet efter sejre. Jesper er et godt eksempel. Han kørte VM 2021 med kynisk akkuratesse og tog
suverænt sit andet klubmesterskab, og han er nu den kun fjerde rytter i den eksklusive klub af dobbelte VM-vindere.
Bemærkelsesværdigt, at kun 4 ryttere har fomået at vinde VM mere end én gang, når man tager i betragtning, at VM er kørt siden 1991 - altså i alt 31 gange.
Forklaringen herpå er dog simpel: Jens F,  klubbens svar på Eddy Merckx le Canibale.
21 ud af de 31 gange VM har været kørt, har Jens F taget guldet. En rekord, der næppe vil blive slået i dette århundrede. Bedste bud er unge Jesper, men blot for at tangere rekorden skal han vinde hvert år fra 2022 og frem til 2040. Så deeeet….

4.etape: Ventoux-Træf med nyt rekord-indslag for 70+ .
Coronaen har fået skyld for meget. Og med rette. Ud over at vi 2 gange har måttet aflyse PJ-Vinter Cup, har vi også helt uhørt måttet aflyse vores traditionelle Ventoux-Træf i 2020.
Det bør aldrig ske igen. Derfor satser vi på et storslået Ventoux-Træf  i 2022.
Alt hvad der skal til er, at Vi tager det 3. stik og at franskmændene tager sig sammen.  

Men der har trods den officielle Træf 2020-aflysning alligevel været livlig Mck Ventoux-aktivitet i Malaucene og omegn. En hel del af klubbens medlemmer har nemlig helt på egen hånd været nede og hilse på Vores Bjerg. Både i 2020 og i 2021.
Denne aktivitet har medført, at der er sat en rekord, der nok skulle være værd at køre efter ved Ventoux-Træf 2022.
Rekorden drejer sig om opkørsel til toppen af Mont Ventoux fra Malaucene eller Bedoin for gruppen 70+. Den gældende rekord er fra 2021 lyder på 2.32 timer. Formanden er imponeret og glæder sig over, at Endre, der jo flittigt opholder sig i Malaucene, stadig kun er 69 år og derfor hidtil ikke har været berettiget til at køre efter den nye 70+rekord.
Endre, der er kendt som en sand bjergged, hævder jo at have slået Jens F på Mont Ventoux – en bedrift han ved hvert eneste Ventoux-Træf beredvilligt har berettet om nede på vores faste bar. Så mon ikke bjerggeden napper 70+rekorden i 2022 og derved får en ny bedrift at prale af nede på stambaren.

5. etape: Nyheder 2022
a) Vintersæsonen 2022 trues ikke blot af regn, blæst, sne og kulde, men vi risikerer også, at nye corona-bølger kan betyde, at vi for 3. år i træk bliver nødt til at aflyse PJ-Vinter Cup.
Derfor har vi nødplaner, der enten betyder forkortelse af PJ Vinter Cup til fx 3 etaper eller en total aflysning af PJ-Cuppen.
Men vi vil dog gøre meget - ikke mindst af hensyn til Erik N2 - for at gennemføre 5.etape (kendt som Tour de Bastrup) - inkl. den traditionelle frokost på Ganløse Kro.
b) På baggrund af den nye trend blandt især klubbens ældre medlemmer, vil Løbsledelsen og bestyrelsen bestræbe sig på fremover at inkludere en eller anden form for mad & drikkeved alle vore klubarrangementer: Forår, sommer såvel som vinter.
c) Til Sommer Cup-programmet arbejder vi på at skabe en sprit-ny etape: I Tourens dækspor, en kopi af første del af 2.etape i Tour 2022 - med start i Roskilde el. Holbæk og videre over Asnæs Indelukke, Høve Stræde og Kårup Strandbakke og retur - inkl. en servering fx på Tuse Næs.
d) Trods en stadig stigende gennemsnitsalder i klubbens medlemsskare, er det – som ovenfor antydet - bestyrelsens agt at prøve at stable endnu et Ventoux-Træfpå benene i 2022.

Vort gammel-kendte motto:

MCK Ventoux - "De gamle mænds legeplads".

En cykelklub...
hvor viljen til sejr og hård konkurrence følges med lysten til fællesskab, sammenhold og friluftsliv i alt slags vejr - året rundt, og hvor det ultimative mål er at bestige Mont Ventoux ved egen pedalkraft.
PS. Vi træner hver søndag formiddag kl. 9.30 fra Risby, medmindre det regner.

 

Tak til alle, der bidrog og deltog i 2021

 

 

/Ole K/ fmd./2021

Beretningen